Dieta Catalin Crisan

Dieta adoptata de Catalin Crisan dureaza in total 66 zile, impartite in 6 etape, de durata variabila, in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. In primele doua saptamani, se pot consuma, in cantitati nelimitate, carne, mezeluri, 1 ou pe zi si branzeturi. In urmatoarele etape, dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, alaturi de lactate si carne slaba.
Cel mai important la aceasta dieta este faptul ca puteti manca pe saturate: cate 5 mese pe zi, din 3 in 3 ore. Astfel, pe toata durata dietei, nu veti avea niciodata senzatia de foame sau de disconfort fizic. De asemenea, dupa incheierea dietei, este foarte important sa nu mancati dezordonat, sa pastrati 3 mese la ore fixe si sa consumati cat mai multe fructe si legume. Inainte de inceperea dietei, se efectueaza un set riguros de analize, iar starea de sanatate este monitorizata in permanenta.



Recomandari generale in timpul dietei:Luati 5 mese pe zi.
Nu mancati intre mese si nu sariti peste o masa.
Nu consumati dulciuri sau bauturi alcoolice si nu folositi ulei.
Beti 3 litri de lichide pe zi, dar niciodata in timpul mesei.
Bauturile carbogazoase (Coca Cola, Pepsi, etc.) sunt interzise; in schimb apa plata sau minerala, sifonul, ceaiul si cafeaua sunt permise.
Nu mancati niciodata mai tarziu de ora 19.30.
ETAPA I - 2 saptamani

• CARNE - fara restrictie de cantitate, gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
• MEZELURI - fara restrictie de cantitate
• OUA - 1/ZI
• BRANZETURI FERMENTATE -telemea, cascaval, branza topita-100g/zi
CONDIMENTE : lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, mustar (moderat, fara zahar)
INTERZIS: hrean, ceapa, usturoi, miere de albine
INDULCITORI ARTIFICIALI: CICLAMAT, ASPARTAM, ZAHARINA
EFFORT FIZIC - echivalent cu 5 km/zi: mers pe jos, 15 min. gimnastica/zi

ETAPA II- 9 zile

3 zile:
• FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500g/zi
• LEGUME (zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude, sup, ciorbe-cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
• LACTATE PROASPETE - 400 g/zi
FRUCTE INTERZISE: mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, smochine, stafide, curmale,etc; nuci, alune, fistic, seminte
LEGUME, ZARZAVATURI INTERZISE: sfecla rosie, cartofi, linte, porumb, fasole uscata, mazare, dovleac, masline
LACTATE PERMISE : lapte , chefir, cas, lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci, branza de casa, Mozzarella si Ricotta.
INDICATII:
SUPE : fara ulei, fara bors- cu lamaie
LEGUME GATITE- nu crude , nu cu ulei
FRUCTE – consumate separat, nu ca desert ci ca gustari
6 zile:
• CARNE, MEZELURI, OUA (fara restrictie de cantitate)
ETAPA III - 12 zile
3 zile:
-2 oua/zi; 100g. branzeturi nefermentate
sau
-1 ou/zi; 200g. branzeturi nefermentate.
Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, vinete, gulii, ceapa verde, usturoi verde, andive)
3 zile:
CARNE, MEZELURI+ OUA (fara restrictie de cantitate)
3 zile:
FRUCTE -crude, coapte, compot, sub forma de gustari -500 g/zi
LEGUME (zarzavaturi) -fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
LACTATE -500 g/zi
3 zile:
CARNE, MEZELURI (+ 1 ou) -fara restrictie de cantitate
ETAPA a IV-a - 13 zile

2 zile:
FRUCTE – 500 g/zi
LEGUME (fara restrictie de cantitate)
LACTATE -500 g/zi

3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI slabe.
La o singura masa a zilei o salata verde, ardei verde si varza alba
2 zile:
FRUCTE si LEGUME
1 zi:
LACTATE proaspete-500 g/zi

2 zile:
FRUCTE si LEGUME

3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI slabe

ETAPA a V-a - 8 zile
2 zile:
FRUCTE si LEGUME

1 zi:
LACTATE proaspete

2 zile:
FRUCTE si LEGUME

3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI + 1 OU/zi

ETAPA a VI-a - 10 zile
2 zile:
FRUCTE - 500 g/zi
LEGUME
LACTATE proaspete -400 g/zi

8 zile:
alternativ:
- o zi –fructe, legume, salate
- o zi –carne slaba (la o masa o salata
 
.