Alimente bune la dietă

Strugurii îţi dau energie
În loc să-ţi omori timpul ronţăind un pachet de biscuiţicare cu siguranţă nu-ţi fac bine, mănâncă struguri. Aceştia nu se depun la fel de tare ca produsele făinoase şi, în plus, îţi dau energie cât să faci faţă activităţilor din timpul zilei. Strugurii sunt dulci, dar atât timp cât nu exagerezi cu consumul lor, ei îţi oferă un tonus bun şi păcălesc cu succes foamea. O sută de grame de struguri conţin doar 70 de calorii.
Slăbeşti cu cartofi
Cartofii sunt foarte buni dacă vrei să slăbeşti. Te surprinde această veste? Ei bine, problemanu sunt cartofii, ci modul în care aceştia sunt preparaţi. Fără doar şi poate, cartofi prăjiţi sunt bogaţi în grăsimişi se văd atunci când urci pe cântar. Dar dacă îi faci la cuptor sau îi fierbi, ei sunt foarte buni pentru dieta ta. De asemenea, încearcă să nu-i combini cu carne şi pâine. Cartofii conţin doar 97 de calorii.
Pentru desert, o pătrăţică de ciocolată
Dacă ai poftă de dulce şi nu o poţi stăpâni cu legume şi fructe, 20 de grame de ciocolată neagră sunt o modalitate generoasă de a te răsfăţa. Ea îţi aduce mai puţine calorii decât o porţie de îngheţată, de tort sau de budincă. Şi ca să fie tacâmul complet, o poţi asezona cu un suc natural de fructe făcut în casă.
Brânza de vacă, sursă de proteine
Dacă este făcută din lapte de vacă degresat, brânza dulce este o sursă bună de vitamine, calciu şi proteine. O porţie de 100 de grame conţine doar 56 de calorii. Vrei să-i dai o savoare deosebită şi un gust delicios? Atunci este bine să o combini cu fructe şi legume, cum ar fi roşia, nucile, strugurii, castraveţi şi ardei. De asemenea, nu uita să consumi câte doi litri de apă.
 
.