Cura în variantă blândă de struguri; se pot consuma şi alte alimente, cantitatea de struguri se creşte gradat: 1 zi se consumă ½ Kg. de struguri, repartizaţi câte 1 ciorchine înainte de fiecare masă. A 2 zi se va consuma 1 Kg. de struguri, repartizaţi înainte de mesele principale. Cantitatea de struguri se măreşte în fiecare zi cu câte 1 Kg. încât în a 6 zi se ajunge la 3 Kg., repartizaţi la cele 3 mese principale, timp de 7, 8, 9 zile, apoi se trece la alimentaţia normală. Între mese nu se consumă nimic şi se iau la ore fixe. Cura se poate repeta după 3 zile de pauză. Are ca efect, scăderea în
greutate în mod lent, dar sigură dacă nu se fac abuzuri. Fiind bogaţi în zaharuri, sunt uşor asimilabili, elimină stările de slăbiciune, echilibrare a sistemului nervos, eliminând nevoia maladivă de a mânca mereu.
O ½ pahar de suc din frunze de ţelină, băut înainte de masă cu 20 min., are efect de inhibare a apetitului alimentar. Efectul diuretic al ţelinei provoacă eliminarea apei din ţesuturi, ducând la scăderea în greutate. Se mai adaugă efectele de reglare a activităţii glandelor care produc în organism cortizonul numit şi hormonul de stres, care când este în exces dă pielii aspectul de pufos neplăcut.