Cateva elemente despre cura cu sucuri de fructe

 Scopurile sale sunt deopotriva vitaminizarea si tonifierea organismului, dar si spalarea de toxine si reintinerirea sa. Este o cura in urma careia veti da jos cel putin doua-trei kilograme (iar in cazul in care o tineti mai sever, chiar mai multe), dar senzatia de usurime si intinerire care va aparea dupa aceea va va da impresia ca v-ati despovarat de o greutate cu mult mai mare. Iata pe scurt cele 3 reguli ale curei cu sucuri de fructe:
         1. Se consuma zilnic cel putin un litru si jumatate de suc din fructul sau combinatia de fructe alese. Sucul se prepara casnic, cu ajutorul unui storcator electric cu centrifuga sau cu ajutorul unui teasc asemanator celui pentru obtinerea vinurilor. Intotdeauna, sucul se bea inainte de masa cu 20 de minute, asa incat efectul sau sa nu fie influentat de alte alimente.
         2. Durata curei este de minimum 7 zile, putand fi prelungita pana la o luna. Este bine ca sucurile sa fie preparate in aceeasi zi in care sunt baute si sa nu fie pastrate nici chiar la frigider mai mult de cateva ore, fiindca substantele active din ele isi schimba compozitia.
         3. Hrana pe timpul curei va fi cat mai pura posibil, eliminand complet carnea, zaharul, margarina, alimentele cu aditivi alimentari. Pentru persoanele care urmaresc sa slabeasca sau vor sa obtina o dezintoxicare mai puternica, se recomanda ca alimentatia in afara sucurilor sa fie compusa predominant din cruditati. Intr-o varianta mai dura, dar foarte eficienta in vindecarea bolilor, se recomanda consumarea exclusiva a sucurilor, fara nici un fel de alt aliment, vreme de cateva zile. Cu aceasta ultima metoda pot fi vindecate spectaculos boli cum ar fi cea canceroasa, tumorile benigne, alergiile severe, chisturile ovariene, reumatismul cronic degenerativ, psoriazisul, tromboflebita etc.
 
.