Alimente interzise in dezvoltarea oaselor

1. Bauturile racoritoare
Bauturile racoritoare reprezinta un pericol dublu la oase.
Fizziness-ul din bauturile carbogazoase provine adesea de la acidul fosforic, la care calciul este excretat in urina. Intre timp, desigur, bauturi racoritoare va umple si satisface setea dvs., fara a oferi oricare dintre nutrienti pe care i-ati putea obtine de exemplu din consumul laptelui sau sucului natural preparat in casa.
Recomandare : Cand esti tentat sa bei o bautura racoritoare, incearca sa bei lapte care este un inlocuitor perfect deoarece este plin de calciu,sau un suc de portocale preparat in casa,care este abundent in vitamina C. Sau bea doar apa cand esti insetat, si manca o dieta bogata in nutrienti ,,bone-building”.
2. Sarea
Sare are efect negativ asupra calciului din oase, slabindu-le in timp. Pentru fiecare 2300 de miligrame de sare consumati, veti pierde aproximativ 40 miligrame de calciu, conform dieteticienilor americani. Un studiu a comparat femeile aflate la menopauza care au mancat o dieta bogata in sare, cu cele care nu au urmat o astfel de dieta.S-a observat ca cei care au mancat o multime de sare au pierdut mai multe minerale din osoase.
Recomandare: cel mai rapid, mai eficient mod de a reduce aportul de sare este de a evita alimentele procesate. Cercetarile arata ca peste 75% din americani nu obtin sarea din sodiul de masa, ci din alimente procesate. Alimentele-cheie pentru a evita absortia de sare sunt : mesele congelate, conserve de supa, pizza, fast-food, cartofi prajiti, legume in conserve.
3. Cafeina
Consumul de cafeina nu este asa de ,,rau” precum consumul de care, dar actiunea cofeina este similara, distruge in timp calcilu din oase. Pentru fiecare 100 de miligrame de cofeina , pierzi aproximativ 6 mg de calciu. Asta nu e mult, dar ea poate deveni o problema daca aveti tendinta de a substitui bauturi care contin cafeina precum ceaiul rece si cafea pentru bauturi, care sunt sanatoase pentru oase, cum ar fi laptele si sucurile fortificate.
Recomandare: Limitati-va la una sau doua ceşti de cafea dimineata, apoi incercati sa consumati si alte bauturi care nu au actiune asupra oaselor. Adaugarea de lapte pentru cafea va ajuta pentru a compensa problema.
4. Vitamina A
In cazul vitaminei A, cercetarile recente se dovedesc, ca intr-adevar, se poate obtine prea mult de un lucru bun. Vitamina A se gaseste in oua, produse lactate grase, ficat; vitamina A este importanta pentru vedere si pentru sistemul imunitar. Dar dieta americană este în mod natural bogate in vitamina A, şi cele mai multe multivitamine contin, de asemenea, vitamina A. Prin urmare, este posibilsa obtineti mult mai multa vitamina A decat 5.000 UI (unitati internationale) pe zi – o cantitate pe care expertii o considera prea mare.
Recomandare : Incearca sa consumi produsele lactate degresate si sa mananci doar albusuri de ou in detrimentul oualor intregi. De asemenea, incercati sa consumati multe fructe, pentru continutul lor mare de vitamine.
5. Alcoolul
Alcoolul previne mineralele sa se depuna pe oase si ca acestea sa devina mai puternice. Alcoolul se poate numi si ,,calciu-blocant”, acesta previne minerale oaselor sa fie absorbite.
Consumului excesiv de alcool intrerupe procesul de remodelare osoasa prin prevenirea osteoblastelor, celulele ,,bone-building”, de a-si face datoria. Deci, nu numai oasele devin mai slabe, dar atunci cand sufera o fractura, alcoolul poate interfera cu vindecarea.
Recomandare : Incercati sa limitati consumul de alcool la un pahar pe zi, indiferent daca vin este, bere, sau alcool tarie.
 
.