Se spune ca trebuie sa bem 8 pahare de apa pe zi. Cu toate acestea, specialistii ne avertizeaza ca este posibil ca aceste 8 pahare de apa baute zilnic sa nu ne hidrateze suficient. Mai mult, daca bem si mai multa apa, pentru a ne hidrata suficient (credem noi), riscam sa facem intoxicatie cu apa. De ce nu ne hidrateaza suficient 8 pahare de apa baute zilnic?
Pentru ca, odata cu inaintarea in varsta, celulele corpului isi pierd din capacitatea de a retine apa. De aceea tenul nostru are tendinta sa devina mai uscat si isi pierde tonicitatea.
Apa din organismul nostru se imparte in doua categorii:
1. apa intracelulara, din interiorul celulelor
2. apa interstitiala, alfata in spatiul dintre celule
Apa intracelulara este apa sanatoasa, fiind cea care ne mentine pielea si organele hidratate.
Apa interstitiala este apa care ne imbatraneste, care ne face sa aratam in varsta, care ne umfla picioarele si care ne adauga kilograme in plus fara vreun beneficiu real.
Specialistii ne sfatuiesc sa ne asiguram necesarul de apa din alimente, pentru ca aceste surse contin molecule care penetreaza celulele mai usor, devenind astfe intracelulare si nu interstitiale.
Printre cele mai bune surse de apa se numara: pepenele rosu, cu un continut de 97% apa, rosiile (92% apa), vinetele (92%), piersicile (87%), morcovii (88%). Branza cu mucegai contine 40% apa.
Pentru ca, odata cu inaintarea in varsta, celulele corpului isi pierd din capacitatea de a retine apa. De aceea tenul nostru are tendinta sa devina mai uscat si isi pierde tonicitatea.
Apa din organismul nostru se imparte in doua categorii:
1. apa intracelulara, din interiorul celulelor
2. apa interstitiala, alfata in spatiul dintre celule
Apa intracelulara este apa sanatoasa, fiind cea care ne mentine pielea si organele hidratate.
Apa interstitiala este apa care ne imbatraneste, care ne face sa aratam in varsta, care ne umfla picioarele si care ne adauga kilograme in plus fara vreun beneficiu real.
Specialistii ne sfatuiesc sa ne asiguram necesarul de apa din alimente, pentru ca aceste surse contin molecule care penetreaza celulele mai usor, devenind astfe intracelulare si nu interstitiale.
Printre cele mai bune surse de apa se numara: pepenele rosu, cu un continut de 97% apa, rosiile (92% apa), vinetele (92%), piersicile (87%), morcovii (88%). Branza cu mucegai contine 40% apa.