Merele si sanatatea

Stim ca toate fructele ne aduc un plus de energie si ca ne mentin sanatatea de fier. Toate contin un numar mare de vitamine si minerale care ne sunt indispensabile. Dintre toate, ce se poate face cu merele si ce efect au asupra organismului nostru ?
Dintre efecte, merita mentionat in primul rand improspatarea respiratiei : un mar pe zi nu tine numai medicul la distanta dar si respiratia urat mirositoare.
De asemenea, catifeleaza pielea : la fiecare baie, puneti peste apa calda, sucul de la doua mere: efectele nu vor intarzia sa apara.
Amestecati doua linguri de mar ras pe razatoarea mica cu un cartof copt si aplicati pe pe pielea pleoapelor si in jurul ochilor pentru a scapa de cearcane si de pungile din jurul ochilor.


Merele reduc nivelul colesterolului, scazand astfel riscul aparitiei aterosclerozei si a altor afectiuni datorate depunerii colesterolului pe vasele de sange : infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, dintre efectele in interiorul organismului, merele, mai ales cele verzi, mentin glucoza din sange la un nivel normal si previn aparitia cancerului.
 
.