Daca veti adauga in meniul dv. cat mai des alimentele de mai jos, starea dv. de sanatate se va imbunatati vizibil. Au un continut scazut de calorii, dar sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti.
Migdale
Migdalele sunt o sursa bogata de fibre si proteine, fier, magneziu, vitamina E. Alegeti-le pe cele nesarate sau fara zahar.
Spanac
Spanacul este considerat unul din cele mai sanatoase alimente pentru piele si par. Este o sursa buna de fier, calciu, magneziu, vitaminele A si C. Il adaugam in salate, sandvisuri, soteuri, supe.
Fasole rosie
Este bogata in fibre, proteine, cupru, fier, fosfor, magneziu, vitamine, minerale. Puneti-o in salate, supe etc.
Brocoli
Este o sursa excelenta de calciu, potasiu, vitamina A si C. Se prepara la aburi, in supe, soteuri.
Afine si ate fructe de padure
De asemenea bogate in fibre, vitamina C, antioxidanti. La fel de bune sunt si celelate fructe de padure - zmeura, fragi, mure. Mancati-le proaspete, crude, cu iaurt, inghetata, cereale, in salate.
Mere
O buna sursa de fibre soubile, ce ajuta la scaderea colesterolului daunator. Sunt bogate in vitamina C si unele minerale.
Migdale
Migdalele sunt o sursa bogata de fibre si proteine, fier, magneziu, vitamina E. Alegeti-le pe cele nesarate sau fara zahar.
Spanac
Spanacul este considerat unul din cele mai sanatoase alimente pentru piele si par. Este o sursa buna de fier, calciu, magneziu, vitaminele A si C. Il adaugam in salate, sandvisuri, soteuri, supe.
Fasole rosie
Este bogata in fibre, proteine, cupru, fier, fosfor, magneziu, vitamine, minerale. Puneti-o in salate, supe etc.
Brocoli
Este o sursa excelenta de calciu, potasiu, vitamina A si C. Se prepara la aburi, in supe, soteuri.
Afine si ate fructe de padure
De asemenea bogate in fibre, vitamina C, antioxidanti. La fel de bune sunt si celelate fructe de padure - zmeura, fragi, mure. Mancati-le proaspete, crude, cu iaurt, inghetata, cereale, in salate.
Mere
O buna sursa de fibre soubile, ce ajuta la scaderea colesterolului daunator. Sunt bogate in vitamina C si unele minerale.