Curăţarea organismului de toxine este un proces important, care nu trebuie ignorat.Detoxifierea organismului se realizează prin mecanismele naturale de care dispune corpul nostru şi care funcţionează după un ciclu cotidian.
Zilnic, organismul elimină toxine prin colon, rinichi, plămâni, ficat, piele. O alimentaţie prea bogată în grăsimi, carne, lactate grase, alimente rafinate, produse chimice împiedică detoxifierea organismului.
Persoanele care prezintă o acumulare a toxinelor în organism, au următoarele simptome: simt un gust amar în gură dimineaţa şi au o halenă (respiraţie urât mirositoare), au limba încărcată dimineaţa; prezintă dureri de cap, ameţeli şi se simt obosite, oricât de puţin ar munci; sunt apatice, astenice, fără vitalitate, chiar dacă se hrănesc suficient; aceste persoane sunt nervoase şi au o stare permanentă de iritabilitate şi stres, sunt confuze şi îşi pierd capacitatea de concentrare; au o stare de somnolenţă permanentă, se trezesc greu dimineaţa şi simt mereu nevoia de a dormi, indiferentcât de mult s-ar odihnit; prezintă tensiune crescută; au o imunitate scăzută şi se îmbolnăvesc des; tulburări digestive: constipatie, balonări etc
De asemenea, detoxifierea organismului este indicată pentru a ajuta organele foarte solicitate în procesul de digestie: ficatul, vezica biliară şi rinichii. Igienizarea colonului , supranumit şi „groapa de gunoi“ a organismului - este primul pas care se face pentru .a da o mână de ajutor corpului.
Detoxifierea organismului este o necesitate în condiţiile în care suntem înconjuraţi de toxine cu origine diversă:
Anghinarea prezintă numeroase efecete curative, între care:
- Toxinele cu origine fizică:- climatul, radiaţiile, lumina, câmpurile electromagnetice.
- Toxinele cu origine chimică - poluarea, produsele cosmetice, insecticidele, medicamentele.
- Toxinele cu origine biologică - bacteriile, ciupercile, virusurile, alimentele, deşeurile metabolice.
- Toxinele cu origine psihologică: stresul, bolile psihosomatice