Dieta eficienta pentru slabit

1. Inlocuieste zaharul cu indulcitori artificiali!
Indulcitorii artificiali sunt atragatori pentru publicul feminin pentru ca sunt saraci in calorii. In realitate, indulcitorii sintetici cu un gust dulce intens "comanda" organismului sa se pregateasca pentru o cantitate mare de calorii, iar daca acest lucru nu intampla, organismul devine confuz si cere
mai multa hrana decat in mod normal. Cheia este moderatia, asa ca ai grija sa reduci zaharul consumat, nu sa il excluzi total si sa te expui altor riscuri si mai mari.

2. Elimina glutenul din dieta

Obsesia pentru eliminarea glutenului din alimentatie este, mai nou, regula de aur a curelor de slabire. Doamnele si domnisoarele care viseaza la o talie perfecta cumpara din supermarket produse a caror eticheta anunta absenta glutenului din compozitie, fara sa stie ca aceasta presupune folosirea unei cantitati mai mari de zahar, indulcitori si grasimi saturate, pentru compensarea aromei pierdute.

Daca nu ai intoleranta la gluten, o modalitate mai buna de a consuma echilibrat aceasta substanta este sa consumi mai des cereale integrale si proteine slabe, eliminand mai degraba carbohidratii rai din produsele fast food sau cele de patiserie.

3. Dieta sau sport

O abordare frecventa a controlului greutatii este optiunea de dieta sau sport, in functie de preferintele fiecaruia. Mai mult decat atat, circula zvonul ca un abdomen plat poate fi obtinut doar prin nutritia saraca in calorii, nu prin fitness.

Instalarea unei deficit caloric nu este suficienta pentru un corp armonios. Metabolismul tau trebuie sa functioneze optim pentru a-si regla greutatea, iar sportul ajuta muschii sa arda calorii si sa devina tonici. De aceea, un program de slabit cu adevarat eficient are nevoie, fara exceptie, de sport si dieta deopotriva.

4. Nu manca seara

Regula nemancatului dupa ora 6 nu este intotdeauna cea mai eficienta cale de slabit, ba chiar te predispune supra-alimentarii dupa o perioada in care induri foamea cu stoicism. In mod ideal, ar fi recomandat sa lasi un interval de 2 ore intre cina si somn, astfel incat digestia sa aiba loc, iar tu sa te odihnesti bine.

Ceea ce mananci conteaza mai mult decat momentul zilei in care o faci. Te "roade" stomacul la ora 22? Fa-ti o gustare usoara cu lapte degresat, cereale integrale si afine. Vei dormi ca un bebelus si nu te vei ingrasa, garantat!

5. Inlocuieste alimentele preferate

Alta regula pe care sa o uiti este inlocuirea alimentelor preferate cu alternative mai slabe caloric. Pericolul acestei metode este acela ca privarea de un produs preferat te poate determina sa consumi si mai multe calorii. Mai bine o lingurita de inghetata, decat 3 linguri de magiun de prune.
 
.